Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwki w ziołowym occie

Składniki:

  • 1 kg węgierek
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 6 gałązek tymianku
  • 0,5 l octu balsamicznego
  • 250 ml czerwonego wina
  • 1 łyżka soli
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

    Sposób wykonania:

    Wydrylowane śliwki ułożyć w słoikach razem z ziołami.
    Następnie wino wymieszać z octem, solą, cukrem oraz ziarnami pieprzu i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie powstałą marynatą zalać śliwki.
    Słoiki szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *