Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź w zalewie pomidorowej

Składniki:

  • 6-7 filetów śledziowych
  • 5 szalotek
  • 15 nadziewanych oliwek
  • 250 g ketchupu
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 5 łyżek oleju

    Sposób wykonania: 
    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki a szalotkę posiekać po czym przełożyć do naczynia dodając również oliwki.
    Następnie ketchup wymieszać z octem, cukrem, solą oraz pieprzem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo olej.
    Tak powstałą marynatą zalać śledzie i wstawić do lodówki na kilka godzin.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *