Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzik z marchewką i kiszonym ogórkiem

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
  • 2 kiszone górki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • korzeń pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • ocet
  • kilka czubatych łyżek majonezu

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia skropić je octem i odstawić na 2 godziny.
    W między czasie obrane marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce po czym wrzucić na rozgrzaną oliwę i udusić.
    Następnie zdjąć je z ognia i ostudzić, wówczas dodać pokrojony ogórek, cebulę oraz majonez.
    Na koniec dodać jeszcze śledzie pokrojone na kawałki.
    Całość dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *