Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z zieloną papryką

Składniki:

  • 8 śledzi
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki startego sera
  • 5 dag mąki
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:
    Śledzie skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie  mąkę wymieszać z serem, papryką oraz rozgniecionym czosnkiem.
    W mieszance tej panierować śledzie i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W panierce która pozostała obtoczyć również cząstki pomidorów, które również smażyć około 2 minut na rozgrzanym tłuszczu.
    Na sam koniec zeszklić jeszcze posiekaną cebulę oraz paprykę.
    Przed podaniem ułożyć śledzie na półmisku i udekorować pomidorami, cebulą oraz papryką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *