Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z zielonymi łuskami z ogórka Iwony

Składniki:

  • 3 kg sprawionego łososia
  • 4 łyżki octu winnego
  • mały słoik majonezu
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 zielony ogórek wężowy
  • 3 listki laurowe
  • sól, pieprz do smaku
  • ziarenka czarnego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:

    Łososia ugotować  z 2 łyżkami soli, pieprzem do smaku, listkami laurowymi, talarkami cebuli i octem. Po zagotowaniu wyjąć rybę, osączyć, usunąć ości i skórę, schłodzić. Wyłożyć  na półmisek. Majonez wymieszać z posiekanym zielonym koperkiem , jego warstwą pokryć rybę. Ogórka umyć i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć w formie rybich łusek, oprószyć solą i pieprzem. Ozdobić listkami koperku i ziarenkami pieprzu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *