Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z marynaty w cebuli

Składniki:

  • 1 łosoś pokrojony na filety
  • 1 cebula
  • 1 cytryny
  • kwaśna śmietana
  • szczypiorek

    Marynata:

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 5 łyżeczek posiekanego kopru
  • ¼ szkl soku z cytryny
  • ¼ szkl oleju

Sposób wykonania:
Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
Następnie zalać nią filety łososia i wstawić do lodówki na około 5 godziny.
Co jakiś czas przewracając filety.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny oraz cebuli.
Polać śmietaną i posypać szczypiorkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *