Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z koperkiem i cytryną

Składniki:

  • 4 filety łososia
  • sól
  • pieprz
  • 2 pęczki koperku
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 100 g bułki tartej
  • 400 g buraków
  • 750 g ziemniaków
  • 300 ml wywaru z ryby
  • 100 g krabów
  • 20 g gorczycy
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 150 g masła

    Sposób wykonania:
    Filety oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie bułkę tartą wymieszać skórką z cytryny oraz posiekanym koperkiem i obtoczyć w niej filety i smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
    Następnie buraki oraz ziemniaki ugotować w oddzielnych garnkach.
    Wywar doprowadzić do wrzenia po czym dodać gorczyce oraz kraby.
    Trzymać na małym ogniu aż ziarna będą miękkie, wówczas dodać mąkę wymieszaną z masłem.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Filety podawać polane sosem z ugotowanymi ziemniakami i burakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *