Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w panierce migdałowej

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • 100 g bułki tartej
  • 60 g mielonych migdałów
  • 130 g masła
  • 300 ml wywaru z ryby
  • 100 g krabów
  • 20 g ziarenek gorczycy
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki płatków migdałowych

    Sposób wykonania:
    Filety oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie  mielone migdały wymieszać z bułką tartą i natrzeć nimi filety.
    Smażyć na rozgrzanym maśle.
    W między czasie wywar doprowadzić do wrzenia po czym dodać gorczyce oraz kraby.
    Trzymać na małym ogniu aż ziarna będą miękkie, wówczas dodać mąkę wymieszaną z masłem.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Po usmażeniu ryby polać ją sosem, posypać płatkami migdałów i udekorować kawałkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *