Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski w kolorowym pieprzu

Skład:

  • filet z łososia norweskiego
  • grubo mielony pieprz kolorowy
  • masło
  • 1 szklanka śmietany
  • cytryna
  • koperek zielony

Sposób wykonania:
Umyte filety z łososia należy dokładnie osuszyć następnie otoczyć w grubo zmielonym kolorowym pieprzu. Tak panierowane filety odstawiamy obciążone np. deską do krajania na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety przez około 8 minut. Zdejmujemy z patelni, odstawiamy w ciepłe miejsce, a do pozostałego na patelni sosu dodajemy śmietanę, posiekany koperek, sól i pieprz. Podgrzewamy cały czas mieszając. Podajemy na półmisku, filety polane sosem śmietanowym, dekorujemy cząstkami cytryny.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *