Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z kapustą i kminkiem

Składniki

  • łazanki
  • 1 kg kapusty
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • pół łyżeczki kminku
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Kapustę poszatkować po czym zalać woda i ugotować.
      W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do odcedzonej kapusty.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu jeszcze przez około 20 minut.
      Pod koniec doprawić jeszcze kminkiem.
      Łazanki ugotować według opisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
      Następnie j odcedzić i wymieszać z kapustą.
      Można przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *