Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łaciate muffinki z orzechami pekan

Ten przepis znalazłam w internecie ale dodałam do niego orzechy pekan co dało im ciekawy smak.

Składniki:
• mąka 40 dkg
• proszek do pieczenia 1 łyżka
• cukier 12 dkg
• sól 1 szczypta
• jajka 2 sztuki
• mleko 250 ml
• olej 6 łyżek
• ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
• kakao 2 łyżki
• połówki orzechów pekan – na każdą muffinkę jedna

Sposób przyrządzenia:

Mokre łączymy z mokrymi a suche z suchymi ( bez kakao) składnikami.  Mokre wlewamy do suchych i mieszamy.  Dzielimy na dwie części i do jednej wsypujemy kakao. Nakładamy do papilotek po łyżce ciasta jasnego i ciemnego (tak postępujemy do momentu aż będzie 3/4 na wysokość papilotki), na każdą muffinkę dajemy orzech. Pieczemy 25 minut w 180’C.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *