Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z marchewki

 

Skład:

  • 500 g marchewki
  • 1,2 l rosołu lub wywaru z jarzyn
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Marchewkę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, obgotować we wrzątku (5 minut), osączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać grubo pokrojoną cebulę i sól. Zalać rosołem i gotować przez 25 minut na małym ogniu. Przetrzeć przez sito, doprawić solą, cukrem i raz zagotować. Udekorować plasterkami marchewki oraz natką pietruszki. Podawać z z grzanką

 

2 comments for “Zupa z marchewki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *