Zupa z dyni Kornelii
Zupa z dyni Kornelii 0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników zup z dynią w roli głównej. Do wykonania zupy dyniowej będziesz potrzebować: dyni, marchewki, ziemniaków i bulionu.
Składniki:
- 1 dynia
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 l bulionu
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny
- ½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Dynię, ziemniaki i marchewki obrać i pokroić w kostkę.Następnie obraną cebulę posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko zeszklić i wrzucić warzywa.Chwilę trzymać na ogniu po czym zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Dodać sok z cytryny, imbir i gałkę muszkatołową do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gałki, jednolity krem.Gotowy doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 25, marzec 2019 18:09
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa