Zupa z dyni Kasi
Zupa z dyni Kasi0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszna, aksamitna zupa z dyni z serkiem topionym. Do jej wykonania potrzebujesz: dyni, sera topionego, jogurtu i cebuli.
Składniki:
- 1 kg dyni
- 1 l bulionu warzywnego
- 2 porcje śmietankowego sera topionego
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- ½ łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Dynię obrać, a miąższ po kroić w kostkę.Obraną cebulę drobno posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko poddusić i wrzucić dynię.Trzymać rasem jeszcze chwilę na ogniu.Następnie zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości dyni.Pod koniec gotowania wrzucić serek topiony.Mieszając odczekać, aż się roztopi i połączy z zupą.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać jogurt naturalny i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić kurkumą, solą i pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 10, maj 2021 20:35
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa