Zupa szparagowa Natalii
Zupa szparagowa Natalii5.00 out of 5 based on 1 voters.
Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na zupy. Zupa szparagowa Natalii. Przepis zawiera: szparagi, cebulę, czosnek i masło.
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 cebula
- 1,5 szkl bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 100 ml śmietanki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końcówki.Następnie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i razem przesmażyć.Wówczas wrzucić szparagi.Zalać całość bulionem warzywnym i gotować do miękkości szparagów.Kilka wyjąć do dekoracji a do reszty wlać śmietankę.Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.Przed podaniem wrzucić odłożone wcześniej kawałki szparagów.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 16, lipiec 2018 08:41
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa