Zupa serowo-koperkowa
Zupa serowo-koperkowa0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomity zbiór przepisów na pyszne zupy. Dziś przepis na zupę koperkową. Aby ją wykonać potrzebujesz: serków topionych, bulionu, śmietany, marchewki.
Składniki:
- 3 serki topione kremowe
- 1 por
- 1 marchewka
- 1 pęczek koperku
- 1 l bulionu
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Marchewkę i pora obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki.Zalać je bulionem i doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia i zblendować.Wówczas wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki.Cały czas mieszając trzymać na ogniu, aż serki się roztopią.Następnie dodać śmietanę wymieszaną zrazem z mąką.Wrzucić jeszcze drobno posiekany koperek.Wymieszać i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aż zupa osiągnie kremową konsystencję.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: niedziela, 16, sierpień 2020 15:16
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa