Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z fasolą

 

Składniki:

 

  • 450 g filetów z dorsza lub innej ryby
  • 200 g fasoli z puszki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • kilka gałązek natki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 listki laurowe
  • sól 

 

 

Sposób przyrządzenia:
  Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Marchewkę i seler oczyścić, opłukać, pokroić. Natkę umyć, też pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, marchewkę, seler, natkę i listki laurowe. Smażyć, mieszając, przez 5 min. Rybę pokroić w kostkę, dodać do warzyw, podsmażyć. Dołożyć fasolę z zalewą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, wlać trochę przegotowanej wody. Posolić do smaku, gotować 20 min. 

Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *