Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy wołowe z żółtym serem

Składniki:

  • 1 kg wołowiny na zrazy
  • 2 duże cebule
  • 6 sztuk kiszonych ogórków
  • 10 plastrów gotowanej szynki
  • 10 plastrów
  • 10 plastrów żółtego sera Gouda
  • 4 łyżki mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Wołowinę umyć dokładnie, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na plastry,/10 plastrów /, rozbić, na cienkie płaty. Na każdym płacie układamy, plaster szynki , plaster sera Gouda, pokrojonego w paski ogórka kiszonego, pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko oprószyć solą i pieprzem do smaku. Zwinąć ściśle w rulonik. Tak przygotowane zrazy owinąć białą bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami. Każdy zraz obtoczyć w mące i usmażyć na oleju dokładnie z każdej strony, podlać wodą i dusić jeszcze ok.10-15 minut . Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *