Zrazy rybne

7669
com_content.article
(Oddano 461 głosów z średnią 4.62 z 5)
Zrazy rybne4.62 out of 5 based on 461 voters.


Składniki:
  • 4 filety z dorsza (pangi, tilapii)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki musztardy
  • sok z cytryny
  • cebule
  • 2 ogórki konserwowe
  • olej
  • łyżka natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzenia:

Filety z dorsza przyprawić solą i pieprzem. Koncentrat wymieszać z musztardą i posmarować jedną stronę filetów. Ogórki i cebulę pokroić w cienkie plastry , ułożyć na posmarowanej powierzchni filetów i zrolować. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy  ok. 20 minut ze wszystkich stron. Roladki podawać z ziemniakami posypane pietruszką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi