Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy cielęce Anny

Składniki:

  • 800 g smażonej cielęciny
  • 2-3 cebule
  • 4 jajka
  • 6-12 łyżek masła
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Cielęcinę ugotować po czym drobno pokroić i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą oraz tartą bułką.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy formować zrazy, które zanurzyć w roztrzepanych jajkach a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *