Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki nadziewane jajeczną pastą

Składniki:

  • 5 ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 2 średnia cebule
  • 2 małosolne ogórki
  • pęczek szczypiorku
  • ½ szklanki majonezu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Z każdego ugotowanego ziemniaka w mundurkach wyciąć 1/3 część. Obrać i drobniutko posiekać. Cebulę obrać i pokroić razem z małosolnym ogórkiem w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać, jajka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą napełnić wycięcia ziemniaków.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *