Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawijasy z karpia i szynki

Składniki:

    • 4 porcje filetu z karpia
    • 8 plastrów dobrej szynki
    • 2 marynowane czerwone papryki
    • oliwa
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filet z karpia pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Na desce do krojenia ułożyć dwa plastry szynki e taki sposób aby 1.2 powierzchni zachodziły na siebie, na nich rozłożyć ¼  płatów ryby, posypać papryką pokrojoną w kostkę i przyprawić biorąc pod uwagę fakt że szynka jest już solona, skropić oliwą, zwinąć w ciasny rulon, spiąć wykałaczkami. Ruloniki ułożyć na blaszce posmarowanej oliwą i piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po 10 minutach obrócić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *