Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze szpinakiem

Składniki:

  • 50dag mięsa mielonego
  • 5 dużych ziemniaków
  • 6 pieczarek
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • śmietana sos
  • serowo-brokułowy Knorr
  • przyprawa Kotanyi Gyros
  • ser żółty
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Najpierw gotujemy ziemniaczki i rozmrażamy szpinak(wg gustu doprawić). Surowe mięso solimy i przyprawiamy przyprawą Gyros, a następnie smażymy na oleju W między czasie przegotowujemy sos Knorr wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy sos dodajemy do mięsa i chwilę razem dusimy. Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy, we wcześniej posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Dalej kładziemy mięso, pokrojone (grubo)surowe pieczarki, szpinak, znowu ziemniaki, szpinak, mięso, pieczarki i znowu ziemniaki, mięso, pieczarki. Na koniec smarujemy cienką warstwą śmietany i posypujemy startym serem wg uznania. Ser można jeszcze posypać oregano. Piec ok 40 min 220st. Życzę smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *