Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowa z porem

Składniki:

  • makaron świderki – 1 op.
  • por – 1 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • czosnek – 2
  • wędlina – 10 dag
  • pieczarki – 40 dag
  • żółty ser – 25 dag
  • vegetta, pieprz, curry, troszkę śmietany 30 %, oliwa z oliwek, zielenina typu: koperek, natka pietruszki. wszystko wg uznania.

Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy w wodzie w/g przepisu, Cebulkę, pora, dusimy na oliwie tak aby sie zeszkliło. Dodajemy czosnek z praski. Następnie kroimy wędlinę w kosteczkę i pieczarki. Wszystko razem łączymy w garnku i dusimy jeszcze chwilkę. Przekładamy do posmarowanego masłem naczynia szklanego . W miseczce mieszamy kilka łyżek śmietany i starty ser. Polewamy całość. Posypujemy zieleniną. (koperek, pietruszka) Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na chwilkę, tak aby stopił się serek.
Przepis nadesłany na  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Agnieszka Wróblewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *