Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane mięso mielone

Składniki:

  • 600 g mieszanego mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka mielona
  • sól czosnkowa
  • 1 kromka chleba tostowego
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • tłuszcz
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cukinia
     

Sposób wykonania:

  1. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, solą czosnkową oraz papryką po czym dodać posiekaną cebulę, namoczony i odciśnięty chleb, jajko oraz przecier pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać i 2/3 masy przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem.
    Na niej ułożyć drugą cebulę pokrojoną w krążki oraz cukinie pokrojoną w plasterki i podsmażoną z cebulą na rozgrzanej patelni.
    Przykryć resztą masy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *