Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana kanapka z tuńczykiem

Składniki:

  • 20 dkg konserwowanego tuńczyka w sosie własnym
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 jajko surowe
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 6 łyżek majonezu
  • 6 bułeczek
  • 5 dkg tartego sera
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Tuńczyka obsączyć z zalewy. Ugotowane jajka obrać, pokroić w kostkę. Rybą wymieszać delikatnie z surowym jajkiem, majonezem, jajkami na twardo, cebulą i czosnkiem, przyprawić. Z bułeczek ściąć wierzch, częściowo wydrążyć miękisz. Tak przygotowane bułeczki napełnić  farszem, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *