Zapiekana figa z kozim serem
Zapiekana figa z kozim serem0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomity przepis na pyszną przekąskę z fig. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: fig, koziego sera octu balsamicznego i syropu klonowego.
Składniki:
- 2 figi
- kawałek sera koziego
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 gałązki tymianku
- syrop klonowy do polania

Sposób wykonania:
-
Figi przekroić na krzyź nie rozcinając ich do końca, aby się nie rozpadły.Następnie ser porwać na małe kawałki lub pokroić w kosteczkę.Rozłożyć go na figach.Następnie położyć na każdej gałązkę rozmarynu i tymianku.Całość skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym.Tak przygotowane figi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 5 minut.Przed podaniem polać syropem klonowym.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Owoce
- Opublikowano: niedziela, 08, listopad 2020 12:43
- Monia