Złociste pulpeciki Ewy
Złociste pulpeciki Ewy0 out of 5 based on 0 voters.
Złociste pulpeciki wieprzowe idealne na dzisiejszy obiad. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa wieprzowego, jajek, bułki tartej, oleju do smażenia.
Składniki:
- 800 g mięsa wieprzowego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 jajka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Mięso wieprzowe zemleć w maszynce lub kupić już mięso wcześniej zmielone.Następnie wbić do niego jajka.Wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki.Dodać 3 łyżki bułki tartej oraz słodką paprykę.Całość dokładnie wyrobić na gładką masę.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować pulpeciki.Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć, aż staną się złociste.Podawać z ulubionym sosem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: środa, 26, sierpień 2020 12:39
- Monia