Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wędliny z jabłkami majerankowymi

Składniki:


• 4 kwaśne jabłka
• sól
• 1 łyżeczka majeranku
• 8 śliwek z octu
• 2 łyżeczki masła
• 8 plastrów wędzonego boczku
• 8 plastrów polędwicy

Sposób przyrządzenia:
Jabłka umyć, obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, posypać majerankiem, lekko posolić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć jabłka, przykryć, smażyć na małym ogniu przez 5 min. Gdy będą miękkie, zestawić z ognia, wystudzić. Na półmisku na środku ułożyć jabłka, dookoła zrolowane plastry boczku i polędwicy. Na każdej połówce jabłka położyć śliwkę.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *