Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe duszone w śmietanie

Składniki:

    • 40 dkg wątróbki drobiowej
    • 2 szklanki mleka
    • 2 łyżki  mąki
    • 2/3 szklanki śmietany
    • 2 cebule
    • natka pietruszki,
    • sól, pieprz
    • olej do smażenia


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbkę umyć, osączyć, usunąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Osączyć, podzielić na płaty, posypać pieprzem i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Cebulę obrać, opłukać, zeszklić, dodać do wątróbki razem ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z jarzynami z wody.

     


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *