Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka z pieczarkami i serem

Składniki:

  • 50 dag wątróbki
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 15 dag żółtego sera
  • olej
  • 3 łyżki mąki
  • vegeta
  • pieprz
  • słodka papryka

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki a cebule w krążki i razem udusić na rozgrzanym oleju, wówczas doprawić do smaku paprykę, pieprzem i Vegetą.
    Następnie wątróbkę pokroić na małe kawałki, które oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Pod koniec smażenia dodać pieczarki z cebula i trzymać na ogniu jeszcze kilka minut.
    Przed podaniem posypać jeszcze startym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *