Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka z orzechami

Składniki:

  • 500 gram wątróbki kurczaka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki śmietany 18% lub 22%
  • 4 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 100 g włoskich orzechów
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz


Sposób wykonania:

Wątróbkę opłukać, usunąć tłuszcz (jeśli jest), obtoczyć w mące. Obsmażyć na gorącym oleju z obu stron, posolić, posypać pieprzem. Wątróbkę pozostawić na patelni na małym ogniu, dodać pokrojona cebulę, dusić ok. 7-10 minut. Rozdrobnione orzechy wymieszać ze śmietaną. Wątróbkę polać śmietaną, posypać majerankiem. Dusić kolejne 4-5 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub piure. 
Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez mariwanna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *