Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowa z papryką

Składniki:

  • 50 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2 kolorowe papryki
  • 3 łyżki masła
  • 15 dkg ugotowanego makaronu
  • sos pomidorowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Wątróbkę oczyścić z żył, dokładnie umyć, osuszyć. Paprykę oczyścić, pokroić w słomkę, podobnie postąpić z cebulą. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać cebulę, chwilkę smażyć, dodać paprykę, smażyć razem mieszając 5 minut, nie rumienić. Na pozostałym maśle usmażyć wątróbkę, dodać do cebuli i papryki. Gorący sos pomidorowy wymieszać z makaronem. Na półmisku z przygotowanych składniku skomponować danie, udekorować zieleniną i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *