Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowa w bekonowej skórce

Składniki:

    • ½ kg wątróbek drobiowych
    • ½ kg wędzonego boczku lub bekonu w plastrach
    • 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
    • ½ szklanki mąki


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć. Każdą zawinąć w plaster lekko obrumienionego bekonu, spiąć wykałaczką. W miseczce wymieszać mąkę, pieprz kajeński i sól do smaku. W tak przygotowanej panierce dokładnie otoczyć każdą porcję wątróbki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Na blasze do pieczenia ułożyć porcje wątróbki i piec przez 15 minut raz obracając. Usunąć wykałaczki i podawać z dodatkiem surówek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *