Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka dla smakosza z pomidorami

Składniki:

    • 35 dkg wątróbki drobiowej
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 cebule
    • 2-3 łyżki oleju
    • łyżka masła
    • sól, pieprz do smaku
    • ½ kg pomidorów
    • ½ pęczka  posiekanej zielonej natki pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Wątróbkę oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Olej i masło rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, smażyć  kilka minut.  Oprószyć solą i pieprzem, przełożyć na talerz, pozostawić w cieple. Pomidory umyć, wyciąć trzpienie, miąższ pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię po smażeniu wątróbki, smażyć po minucie z każdej strony, posypać czosnkiem. Na patelnię z pomidorami  wyłożyć  wątróbkę z cebulą, posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *