Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka cielęca z kawałkami jabłek

Składniki:

  • 40 dag wątróbki cielęcej
  • cebula
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki smalcu
  • olej
  • mąką
  • majeranek

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym ją wyjąć z patelni wrzucić obrane jabłka pokrojone w plastry i smażyć ok. 5minut.
      W między czasie wątróbkę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju około 5-8 minut, wówczas włożyć do wątróbki jabłka oraz cebulkę.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posypać majerankiem.
      Pozostawić na małym ogniu przez chwilę pod przykryciem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *