Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątroba drobiowa w śmietanie

Składniki:

  • ½ kg wątroby drobiowej
  • 2 cebule
  • 3 średnie jabłka
  • 4 łyżki mąki
  • szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki musztardy
  • kilka łyżek bulionu drobiowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbkę umyć, osuszyć pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju, dodać wątróbkę. Podlać bulionem doprawić pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusić pod przykryciem. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, skropić cytryną. Śmietanę wymieszać z musztardą, wlać na patelnię i wrzucić jabłka. Dusić jeszcze 5 minut, aż sos zacznie się gotować. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *