Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wykwintna cielęcina Eweliny

Składniki:

  • 60 dag cielęciny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 10 dag pieczarek
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • kieliszek wytrawnego białego wina
  • ½ szkl. rosołu
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
     
    Sposób wykonania:

    Cebulę pokroić w plasterki, które zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać cielęcinę pokrojoną w kostkę, oprószoną mąką.
    Całość przemieszać i obsmażyć.
    W między czasie obrać i pokroić w plasterki pieczarki.
    Następnie do mięsa wlać rosół oraz wino, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym wrzucić plasterki pieczarek.
    Pozostawić na ogniu ok. 80 min pod przykryciem.
    Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić ostatnie 15 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *