Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z polędwicą wieprzową

Składniki:

  • 40 dag makaronu
  • 2 łyżki masła
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 4 świeże grzyby
  • ½ papryki
  • 2 cebulki dymki
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka listków świeżej mięty
  • 1 szkl bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w cienkie paseczki, które przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać pokrojoną cebulę a gdy się zarumieni dodać pokrojona paprykę oraz grzyby.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miętą.
Następnie mąkę wymieszać z odrobiną wody- zagotować,  po czym połączyć z bulionem.
Przelać na patelnie z mięsem i gotować jeszcze chwilę aż sos stanie się gesty.
Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu a po odcedzeniu połączyć go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *