Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowinka z warzywami

Składniki:


• 60 dag wołowiny
• 15 dag cebuli
• 10 dag marchewki
• 10 dag selera
• 5 dag pietruszki
• 1i1/2 szklanki rosołku z kostki
• majeranek
• tymianek
• ocet winny
• sól
• pieprz
• cukier
• czosnek
• olej

Sposób przyrządzenia:
Marchew seler i pietruszkę obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i podsmażyć na patelni. Mięso pokroić w kosteczkę, dodać do patelni dolać trochę octu winnego, przyprawić i wycisnąć czosnek. Dusić około 5-7 minut. Dolać rosołek i nadal dusić. Po uduszeniu podawać razem z odsączonym z wody warzywami (ciepłymi). Można wymieszać lub podawać oddzielnie.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *