Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z ziemniakami i grzybami w śmietanie

Składniki:

  • 700 g wołowiny
  • 500 g świeżych grzybów
  • 3 cebule
  • 6-8 zmieników
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • 1 szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na kawałki a cebulę posiekać i podsmażyć całość na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie posiekać grzyby i pokroić ziemniaki.
    Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać je grzybami i ziemniakami.
    Na koniec zalać śmietana i oprószyć solą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Beatę Półtorak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *