Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z pomidorami pełna przypraw

Składniki:

  • 2 ½ łyżki oliwy
  • 750 g wołowiny pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ½ łyżki przyprawy marokańskiej
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 400 g pomidorów z puszki
  • ½ szkl. bulionu z wieprzowiny
  • 2 marchewki
  • ¼ szkl. liści kolendry

Sposób wykonania:

  1. Mięso zarumienić na rozgrzanej oliwie po czym mięso wyjąć a na tą samą oliwę dodać posiekaną cebule oraz czosnek.
    Trzymać na ogniu aż się zarumienią, wówczas dodać pomidory, kolendre oraz przyprawę marykańską.
    Całość wymieszać i zalać bulionem i dodać ponownie mięso.
    Gotować na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie dodać pokrojoną marchewkę i gotować kolejne 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *