Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z grzybami i ziemiankami w śmietanie

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 800 g grzybów
  • 3-4 cebule
  • 7-9 ziemniaków
  • 1 1/5 szkl. śmietany
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 9 łyżek masła

    Sposób wykonania:
    Posiekaną cebulę zeszklić po czym wrzucić do niej pokrojone grzyby i całość obsmażyć.
    W między czasie obrać ziemniaki, pokroić je w plasterki i również podsmażyć.
    Następnie pokroić wołowinę w kostkę i tak samo ją podsmażyć na rozgrzanym maśle na półmiękko.
    Podsmażone składniki ułożyć na przemian warstwami w naczyniu żaroodpornym.
    Zalać całość śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *