Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z brokułami i migdałami

Składniki:

  • 400 g makaronu hokkien
  • 1/3  sparzonych migdałów
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 500 g wołowiny krzyżowej
  • 1 cebula
  • 1/3 szkl. sosu sojowego podsmażonego z odrobiną miodu i czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 różyczka brokułu chińskiego
  • 1 puszka mini kolb kukurydzy
     

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron zalać gorąca woda i odstawić na 2 minutki, po czym go odcedzić i odstawić.
    W między czasie migdały zarumienić na suchej patelni.
    Następnie na rozgrzanym oleju arachidowym przesmażyć cienko pokrojoną wołowinę oraz cebulę pokrojoną w plastry.
    Po około 5 min. dodać podsmażony sos z miodem i czosnkiem, wodę, czerwona paprykę pokrojoną w plastry, sos sojowy, brokuł oraz kolby kukurydzy.
    Całość delikatnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 5 min.
    Na sam koniec dodać jeszcze makaron i migdały

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *