Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina gotowana

Składniki:


• 1 kg łaty lub żeberek wołowych
• 2 łyżki oleju
• 1.5 l wrzątku
• 2 cebule
• 2 marchewki
• 0.25 małego selera
• 4 gałązki zielonej pietruszki
• 1.5 łyżeczki soli
• 3 ziarenka pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Mięso lekko zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać cebulę, marchewkę, seler i zieloną pietruszkę, doprowadzić do wrzenia, osolić, dodać pieprz, przykryć, zmniejszyć płomień, gotować około 2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Rosół przecedzić przez sito, podawać z makaronem. Mięso pokrajać na porcje i podawać z chrzanem.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *