Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z porami

Składniki:

  • 30-40dag rostbefu
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • 2 ½ łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pory
  • 1 łyżka masła
  • 6 łyżeczek rosołu
  • 1 łyżeczka maki ziemniaczanej
  • ½ łyżki cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plasterki, które oprószyć solą i pieprzem oraz skropić ½ łyżki oleju po czym smażyć razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym oleju.
    W między czasie pory pokroić na kawałki , które dusić ok. 3 min na rozgrzanym maśle.
    Gdy wołowina się usmażyć dodać do niej sos sojowy wymieszany z mąką, wodą oraz cukrem.
    Całość wymieszać, podgrzać i wrzucić pory, wymieszać i trzymać na ogniu ostatnią minutę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *