Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 9 łyżek masła
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl. mąki

Sposób wykonania:

  1. Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, które rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i obtoczyć w mace.
    Następnie posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas włożyć do niej mięso.
    Całość oprószyć pieprzem i trzymać na ogniu około 20-25 minut, dość często mieszając.
    Po tym czasie dodać śmietanę i całość doprowadzić do zagotowania.
    Podawać z ziemniakami.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Magda Nocoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *