Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijne zawijańce z filetów soli

Składniki:

  • 50 dkg filetów z soli lub innej ryby
  • 4 łyżki dobrego masła
  • ½ szklanki tartego parmezanu
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka świeżo otartej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 pokrojona w kosteczkę ugotowana marchewka
  • 1 drobno pokrojona łodyga selera naciowego
  • sól, pieprz, papryka


Sposób przyrządzenia:

Z masła i ½ szklanki tartego sera przygotować pastę dokładnie je mieszając. Dodać koperek, marchewkę, seler i przyprawy, ponownie wymieszać. Umyte i osuszone cienkie filety smarować przygotowaną pastą, zwinąć w ciasny rulon, spiąć namoczonymi wcześniej w wodzie wykałaczkami. Każdy rulon posypać tartym parmezanem i czerwoną papryką, odstawić na 30 minut. Piec 3 do 5 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Pyszne, zapewniam.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Marię K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *