Wigilijne krokiety rybne

7996
com_content.article
(Oddano 288 głosów z średnią 4.77 z 5)
Wigilijne krokiety rybne4.77 out of 5 based on 288 voters.


341daec7b778520dSkładniki:
  • 50 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 40 dkg filetów rybnych (karp, łosoś, panga…)
  • 15 dkg obsączonego groszku konserwowanego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka sos tatarski
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 żółtka jaj
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • tarta bułka
  • cytryna

Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Umytą i osuszoną rybę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy i mąki wymieszać. Tartą bułką skorygować konsystencję powstałego „ciasta” Masę formować w niewielkie okrągłe krokiety, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej krokiety po 3 do 4 minut z każdej strony. Jako dodatek podać pokrojoną w kliny cytrynę i zieloną sałatę.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Kingę M

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi