Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiejska sałatka z domowymi wędlinami I

Składniki:

  • 50 dkg cienkiej kiełbasy wiejskiej
  • 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej lub kuskus
  • 20 dlg ugotowanej fasolki szparagowej
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 pokrojone w kostkę i zeszklone na maśle cebule

Dresing:

  • 2 łyżki wytrawnej  wódki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sól, pieprz, cukier do smaku


Sposób przyrządzenia:
Składniki dresingu wymieszać. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. W misce wymieszać kaszę, kiełbasę, cebulę i cześć dresingu. Wyłożyć na półmisek, obłożyć fasolką szparagową i pomidorkami, zrosić dodatki dresingiem. Zapewniam że ładnie skomponowany półmisek z tą sałatką będzie ozdobą stołu, o zapachu nie muszę informować. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *